Bel nu voor advies of een afspraak 06-81 44 34 52
Beauty Nieuws

Zonnerimpeltjes? Nee dank u!

Model027Groot

Een snel overzicht voor alle zonaanbidders, die deze zomer
willen genieten van de zon.

 

 

 

Allergie:

De huid heeft ook van binnenuit bescherming nodig. Gezond voedsel zoals groene groente, fruit, peulvruchten of bessen helpen hierbij.

Bruin:

Dit bereikt u door dagelijks met een goede bescherming slechts kort in de zon te zitten. Overigens: zelfs in de schaduw wordt u bruin!

Chemische filters:

Bescherming tegen ultraviolette straling door hun agressieve energie te absorberen en om te zetten in onschadelijke stralen. Een doeltreffend zonnefilter combineert zowel UVA als UVB filters.

Droge huid:

De zon droogt uit. Vooral een droge, gevoelige huid is kwetsbaar in de zon en verdient speciale zorg. Vraag ons om advies.

Freshener:

Wist u, dat u met de Deynique Skin Freshener geweldige oogkompressen kunt maken? Een weldaad na een dagje strand.

Goed humeur:

Mensen worden blij als de zon schijnt en krijgen meer energie. Zonlicht heeft een directe invloed op het hormoonstelsel. Het maakt namelijk endorfine aan, ook wel ‘het gelukshormoon’ genoemd.

Huidtype:

Een lichte huid is van nature minder goed beschermd en verbrandt sneller dan een donkere huid. De langetermijn effecten van teveel UV zijn echter bij alle huiudtypen hetzelfde (rimpels, pigment, huidveroudering en huidkanker).

Immuunsysteem:

Deze krijgt het door de UV straling aanzienlijk moeilijker. Door verstandig te eten kan het ondersteund worden! Belangrijk: vitaminen, mineralen, spoorelementen.

Kinderen:

Verblijven vaak twee keer zo lang in de zon als volwassenen, maar verdragen deze veel  minder. Hun huid is nog erg kwetsbaar en beschadigt snel. Iedere beschadiging is niet direct aan  de buitenkant zichtbaar, maar vormt een litteken diep in de huid. Hoe meer littekens, hoe groter de kans op huidkanker op latere leeftijd. Dus goed beschermen!

Melanine:

Is een pigment dat o.a. verantwoordelijk is voor de kleur van de huid en wordt aangemaakt door de melanocyten (pigmentcellen). Iedereen heeft ongeveer dezelfde hoeveelheid pigmentcellen, alleen bij mensen met een donkere huid bevatten de melanocyten meer pigment, zijn groter en sterker vertakt.

Neus:

Alle uitstekende lichaamsdelen hebben behoefte aan zeer veel bescherming. Denk aan neus, oren en tenen.

Ozon:

De ozonlaag absorbeert een belangrijk deel van de ultraviolette straling, maar de dikte van de ozonlaag is vooral sinds de jaren tachtig flink afgenomen. Door het steeds dunner worden van deze laag, kunnen grotere hoeveelheden schadelijke stralen het aardoppervlak bereiken.

Cap of hoed:

Altijd meenemen! Bij mensen met een kalend hoofd of een zeer korte haardracht is het dragen van een cap van extra groot belang om de hoofdhuid te beschermen.

Regelmaat:

De hele dag in de zon met maar één keer smeren is echt niet voldoende. Om je echt goed te beschermen moet je elke twee uur opnieuw zonnebrandcrème aanbrengen.

UV licht:

UVA-stralen dringen diep door in de huid en beschadigen het bindweefsel, waardoor de huid zijn elasticiteit verliest met vroegtijdige veroudering en rimpels als gevolg. Krachtige UVB-stralen kleuren de huid rood (zonnebrand), dit is een ernstig signaal, afgegeven door de huidcellen.

Voetzolen:

Deze zullen niet snel verbranden door de zon, omdat ze beschikken over de dikste hoornlaag van het hele lichaam.

Wolken:

Ongeveer 80% van de zonnestralen gaat door de wolken heen, zodat je ook bij bewolkt weer gemakkelijk kunt verbranden.

Zonnebrandcrème:

Gebleken is dat mensen veel minder zonnebrandmiddel gebruiken dan de bedoeling is. Door het aanbrengen van een  te dunne laag op de huid is de feitelijke bescherming minder dan van de beschermingsfactor die op de verpakking staat aangegeven.

 

 

 

 

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Adres

Salon Tannah
Tanja Hendriks
Bergweg 6
6602 ET Wijchen
tel. 06 - 81 44 34 52
pinnen