Bel nu voor advies of een afspraak 06-81 44 34 52
Beauty Nieuws

6 WINTERTIPS

Model004Groot

Om u stralend door de koudste maanden te helpen

1. Bescherm tegen de zon

 

Gaat u op wintersport? Vergeet u dan niet een zonnebrandproduct mee te nemen! Uw gezichtshuid heeft in de bergen veel te lijden van de felle zon en de kou. Kies voor een product met een hoge beschermingsfactor en op basis van vet. Dat vet kan namelijk niet bevriezen en beschermt uw huid goed tegen uitdroging. Zelfs als het bewolkt is, moet u zich insmeren met een zonneproduct, want op de pistes is de UV-straling veel krachtiger dan in het dal.

2. Lief voor uw lippen

Uw lippen zijn het gevoeligste deel van uw gezicht. Hier heeft de huid bijna geen talgklieren. Daarom ontstaan er snel rimpeltjes en schilfertjes. Juist in de winter is het belangrijk om de lippen te verzorgen met de speciale Aloë Vera Lip Balm van la Biocome. Die legt een laagje op uw lippen zodat ze soepel en zacht blijven in de kou en de wind. Op de piste beschermt de SPF 15 uw lippen tegen de felle zonnestraling. Zorg ervoor dat u altijd zo’n handige stick in uw jas of tas heeft. Tip: maak uw lippen niet vochtig. Dit heeft een uitdrogend effect!

3. Zet het raam open!

Het kost niets, maar wordt soms vergeten: zet het venster open en laat de schone lucht binnenstromen. Een kwartiertje is al genoeg. Zelfs als het koud is, hebben onze huizen zuurstof nodig. Zo’n dagelijkse koudeschok remt de bacteriegroei in warme, bedompte kamers.

4. Blijf bewegen

Gun u zelf iedere dag frisse lucht. Zelfs als het regent of stormt moet u even een kwartiertje naar buiten. Beweging stimuleert de bloedsomloop van uw hoofd tot uw tenen. U ademt extra zuurstof in zodat uw huid gaat stralen. Bovendien ontspant u zich, zodat u minder snel ziek wordt. Tip: ga niet meteen voor het haardvuur zitten als u een wandeling gemaakt heeft. Laat de huid eerst even wennen aan de warmte in huis om té grote temperatuurschommelingen te vermijden.

5. Relax met het anti-stress masker

Wanneer u aan uw huid de kerststress kunt aflezen, is het tijd voor het Anti-Stress Mask van la Biocome. Het masker kalmeert de geïrriteerde huid intensief en maakt de uiterlijke tekenen van stress onzichtbaar. Terwijl het masker intrekt, doet u een paar ademhalingsoefeningen om de stress lichamelijk kwijt te raken en drinkt u een kopje Kiowa thee. Zo werkt u op drie manieren aan uw welzijn. Het Anti-Stress Mask is trouwens ook ideaal als nachtverzorging bij een vermoeide en droge huid.

6. Lachen is gezond!

Wordt u somber van de korte, donkere dagen? Geef u zelf dan een uurtje lachen cadeau. Geniet van een komische film, schrijf een geestig Sinterklaasgedicht of bel een oude schoolvriendin op. Door te lachen maakt u gelukshormonen aan, zoals oxytocine en serotonine. Bovendien ontlaadt u spanningen door te lachen. De slappe lach maakt uw spieren letterlijk slap en ontspannen. Lachen heeft ook een positief effect op het immuunsysteem en een gunstige invloed op de conditie van het bloed. En die lachrimpeltjes? Die staan u prachtig!

Geen reactie mogelijk.

Adres

Salon Tannah
Tanja Hendriks
Bergweg 6
6602 ET Wijchen
tel. 06 - 81 44 34 52
pinnen